Hvordan gi møblene et nytt liv

Nytt år – nye muligheter. Kanskje er det tid for en liten oppfriskning i hjemmet, men lommeboka er litt slunken etter julens gavekjør? Frykt ikke, her er noen tips til deg som ønsker en budsjettvennlig start på året. Bra for miljøet og bra for lommeboka!

Kjøp brukt

Alle liker å gjøre et godt kupp, men å kjøpe møbler og interiør brukt gir deg også muligheten til å sette et personlig og særegent preg i hjemmet ditt. På blant annet Finn.no og Tise kan du finne brukte møbler og interiør i ulike prisklasser. Disse stedene gir deg muligheten til å søke etter bestemte kriterier for å finne akkurat det du er ute etter. Her kan det være lurt å slå på varslinger for dine lagrede søk, slik at du er førstemann til mølla. Hvis du i tillegg er fleksibel på henting, kan du gjøre skikkelig gode kupp, helt gratis!

Frisk opp med maling

Har du en gammel kommode eller stol stående i boden? Gi dem et nytt liv ved å male dem. Eldre møbler kan være skadet, avflasset eller generelt bare lite innbydende å sette frem. Med vanlig interiørmaling, kan til og med en gjenstand du trodde tilhørte på dynga få et nytt liv. Finn frem din favorittfarge eller spør din lokale fargehandler om hjelp. For et best mulig resultat, bør du sjekke om møblet trenger en liten puss før du går i gang med selve malingen. 

Nytt utseende ved å bytte håndtak

Det er ikke bare maling som kan gjenopplive et gammelt møbel. Kanskje har du pusset og malt om møbelet allerede, men det er noe som mangler? Et lurt tips er å gå til innkjøp av nye knotter eller håndtak, det er lett å glemme hvor mye dette kan gjøre for et gammelt møbel. Sett sammen farger og gjør noe unikt med møbelet!

Lekende lett med lakk

Hvis du ønsker en rask og enkel fornyelse er lakk noe du kan teste ut. Selv om det er litt slitt, rustent eller kanskje litt kjedelig, så er spraylakk en vinner både til tre, metall og hardplast. Når det kommer til lakk har du mange muligheter, enten det er standardfarger, trendfarger eller noe du velger å blande selv. I tillegg kan du leke deg frem med både blank og matt finish. Lurer du på hva årets trendfarger er, så kan du ta en titt her!

Da er det bare å sette kreativiteten fri og ta i bruk et tips eller to, så kanskje du får deg et nytt møbel! Penger og samvittighet spart.