Kjøkkenet er boligens hjerte

Det er ikke uten grunn at kjøkkenet blir kalt for boligens hjerte. Foruten soverommet, er kjøkkenet det rommet vi oppholder oss aller mest og hvor vi samles til mer enn bare matlaging.

Morgenstund, spillkvelder, lekser, familietid og hyggelige samtaler – i boligens hjerte skaper vi minner, og deler små og store opplevelser. Et så viktig rom må fungere godt i hverdagen, og en investering i kjøkkenet, uansett hvor liten eller stor, er derfor alltid en god idé.

Her har du noen forslag til både mindre og større investeringer du kan gjøre for å forbedre husets samlingspunkt:

Male skapfronter 

Om kjøkkeninnredningen har pene fronter som ikke er for slitte, kan du enkelt friske de opp ved å spraylakkere eller male de. Da sparer du både tid og penger, pluss at det er et mindre inngrep enn å bytte hele kjøkkenet

Å få skapfrontene profesjonelt lakkert koster litt, men det er fremdeles langt rimeligere enn å bytte de helt ut. Det billigste alternativet er i midlertid å ta frem malerkosten og gjøre jobben selv. Husk å vaske skikkelig før du setter i gang.

Et annet alternativ er å kjøpe folie som kan klistres direkte på dørene. Folien etterlater ingen limrester, så du kan enkelt fjerne den igjen om du vil endre på noe. Folie finner du i alle mulige farger og mønstre, og gir deg muligheten til å være ganske så kreativ. 


Bytte håndtak

 Bytting av håndtak er det aller enkleste du kan gjøre på kjøkkenet. Det verken koster eller krever mye i det hele tatt, men det kan gi en overraskende stor forandring. Erstatt de gamle håndtakene med noe nytt og spennende. Ikke vær redd for å kombinere for eksempel knotter og håndtak, eller for å prøve noe helt nytt slik som noe elegant med enkel utforming, eller skaphåndtak i skinn.

Kokende vann rett fra krana

Kjendis interiørdesigner, Halvor Bakke, beskrev det godt da han sa at «den beste investeringen du kan gjøre på kjøkkenet er å skaffe deg en Quooker.» Quooker er satt sammen av ordene cook og quick. Hvorfor det? Fordi den med kaldt, varmt og 100 °C kokende vann fra samme kran gir deg utrolig mange nye muligheter. Fra kaffe og te, til matlaging og rengjøring. En flott kran som oser av luksus med toppen av stil og design, og som samtidig er superpraktisk og lettvint.

Komfyrens “Rolls Royce”

 Synes du at det blir litt kjedelig med komfyren fra Elkjøp? Har du lyst til å gi kjøkkenet ditt et ekstra løft med et av de mest ikoniske komfyrene markedet har å tilby? Da er kanskje en AGA-komfyr noe for deg. Støpejernsovnen er det ypperste man kan få tak i på markedet, og mange bygger kjøkkenet rundt ovnen, og ikke omvendt. Ikke så rart, når de veier mellom 400 og 500 kilo og tar tre dager å installere. Dette er ovnen for deg som ikke spør om pris.

Synes du denne artikkelen var nyttig? Du kan du lese mer om bolig på vår blogg her.

Trenger du hjelp til å selge din bolig? Eller kanskje det er på tide med en ny verdivurdering? Vi hjelper deg gjerne! Kontakt oss her.